1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Kredi kartı ve nakit avans KMH faizleri arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan yeni karlara göre kredi kartları ve nakit avans faizleri artırdı.Kararlar Resmi Gazetede yayımlandı. Peki kredi kartı faizleri ne kadar oldu? Nakit avans KMH faizleri ne kadar oldu? Kredi kartı faizleri arttı mı? İşte detaylar...

Kredi kartı ve nakit avans KMH faizleri arttı
0

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun 20 Temmuz 2023 tarihli kararı gereğince Kredi kartı kullananları ilgilendiren önemli kararlar alındı. Kararlarla ilgili tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karara göre enflasyonun kontrolü ve iç talebin dengelenmesi kapsamında kredi kartı nakit kullanımlarına ve kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık azami faiz oranı yüzde 2,89’a yükseltildi.

Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kredi kartı nakit kullanımı ile kredili mevduat hesaplarına (KMH) uygulanan azami faiz 2,89’a çıktı. Kredi kartlarında uygulanacak gecikme faizi yüzde 2,13 oldu. Kredi kartı azami faizi hesap yöntemi değiştirilerek artırıldı.

Tebliğ ile kredi kartı azami gecikme faiz oranları hesap yöntemi değiştirilerek artırıldı. Yeni hesaplamada nominal referans oranları artırıldı. Böylece nihai faiz oranları yükseltilmiş oldu.

Öte yandan yeni oranlar KMH hesaplarının faizleri için de geçerli olacak. Tavan 1 Ağustos’ta devreye alınacak fakat eski bakiyelere uygulanması, 30 gün önceden sözleşme değişikliğinin bildirilmesi gerektiği için Ağustos sonunu bulabilir. Yeni nakit çekimler ise yeni tavandan faizlenecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir