1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Özgür Özel’in Erdoğan ve Bahçeli’ye teklif ettiği emekli maaş rakamı belli oldu!

Emekli maaşlarının yüksek enflasyon karşısında ezilmesiyle yeni zam ve düzenleme gündemde. CHP Lideri Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye teklif ettiği en düşük emekli maaş rakamı belli oldu. Uzlaşma olursa emekli bayram edecek! Özgür Özel emekliler için kritik tarihi verdi…

Özgür Özel’in Erdoğan ve Bahçeli’ye teklif ettiği emekli maaş rakamı belli oldu!
0

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmede emeklilerin maaş sorununu da gündeme getirdi. En düşük emekli maaşının 10 bin lira olduğu Türkiye’de hayat pahalılığı bu rakamları ezdi. Özgür Özel en düşük emekli maaşı için rakam açıkladı.

Kütahya İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Özel, partisinin Türkiye ittifakı kapsamında geniş bir kesime kapılarının açık olduğunu belirtti. Özel, “Arı gibi çalışacağız. Hep birlikte olacağız. Milletvekilimiz, il başkanımız, belediye başkanımız, kadın kolları, gençlik kolları, omuz omuza kol kola çalışacak. Ayrımız yok, gayrımız yok. Hep birlikte bu partinin başarısı için bu ülkenin selameti için çalışacağız.” dedi.

Öğretmenlerin atama taleplerine vurgu yaparak, 18 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleşecek etkinliğe çağrıda bulunan Özel, “Anayasal hakları geri alacağız. Sokaklardan korkmayacağız. Taksim’i geri alacağız. İstiklal Caddesi’ni geri alacağız. Kızılay’ı geri alacağız. Gösteri hakkını, protesto hakkını, toplanma hakkını geri alacağız.” açıklamasında bulundu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCERT

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekli maaşlarının artırılması için çağrıda bulunarak, “Cumhurbaşkanı’mızla da konuşurken söyledim, Devlet Bey’e de söyledim. Görüştüğüm bütün siyasilere söylüyorum. Bu işin siyaseti yok kardeşim. El ele vereceğiz, emeklinin maaşını önce asgari ücrete çıkaracağız.” dedi.

EMEKLİYE 26 MAYIS ÇAĞRISI

Emeklilerin haklarını savunacaklarını ve 26 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirilecek Büyük Emekli Mitingi’ne davet ettiğini söyleyen Özel, “Kim hak arıyorsa yanında olacağız. Gün gelecek emeklilerle, gün gelecek öğretmenlerle, gün gelecek çiftçilerle, gün gelecek esnafla, gün gelecek vergide adalet mitinginde meydanlarda hep beraber olacağız.” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir