1. Anasayfa
  2. Ekonomi

SGK, EYT maaşlarının erken bağlanması için harekete geçti! "Online başvurudan sonra hemen maaşlar bağlanacak!"  

EYT’lilerin emeklilik başvurusu sonrası ilk maaşlarının ne zaman alacağı merak konusu. Konuyla ilgili Sosyal Güvenlik uzmanı Cem Kılıç çok önemli bir gelişmeyi açıkladı. SGK’nın EYT’lilerin mağduriyet yaşamaması için bir düzenleme yaptığı bilgisini aldığını belirten Cem Kılıç “Bir düzenleme ile emeklilik için online başvurduğunda hemen aylığı bağlanacak” dedi.

SGK, EYT maaşlarının erken bağlanması için harekete geçti! “Online başvurudan sonra hemen maaşlar bağlanacak!”  
0

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yıllar süren hak mücadelelerini kazandı. EYT yasası Meclis’te kabul edildi. EYT’liler artık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğağn’ın yasayı imzalayıp yasanın Resmi Gazetede yayınlanmasını bekliyor. Resmi gazetede yayınlandıktan hemen sonra EYT’liler e-Devlet ya da SGK merkezlerinden emeklilik başvurusun yapabilecek.

EYT’liler ilk maaşı ne zaman alacak?

EYT’lilerin ilk emekli maaşını ne zaman alacağı ve emekli aylığının ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Cem Kılıç’tan son dakika açıklaması geldi. NTV yayınında EYT ile ilgili merak edilenleri ve son dakika gelişmelerini paylaşan Cem Kılıç aldığı bilgiye göre EYT’lilere aylıklarının hemen bağlanması için SGK’nın bir çalışma yaptığını belirtti. Bir düzenleme ile EYT’lilerin online müracaatlarından başvurduktan sonra hemen aylık bağlanacağını açıklayan Cem Kılıç şunları söyledi:

“Aylık bağnlanma süreci 4A SSK’lılar için 15-20 günü bulabiliyordu. SGK ifade edildiği şekliyle hemen aylık bağlama sistemine geçecek. Çok kısa süre içerisinde bu aylıkların bağlanacağına ilişkin bilgi aldım. Düzenleme yapılıyor muhtemelen içeride, bu bir genle ya da düzenleme olabilir. Bunu SGK ya da Bakanlık nasıl yapar ama kim yaparsa eline sağlık. Sigortalının beyanına göre işten çıkışı yapılacak. Emeklilik şartları oluşuyorsa kişi hemen başvurduğunda online üzerinden aylığı bağlanacak”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir