1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Sigaraya bir zam daha

Sigaraya zam en çok konuşulan konular arasında. Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) yapılan artış sonrası sigaraya yönelik zamlar hız kesmeden devam ediyor. Tütün şirketleri, yeni sigara fiyatlarını birbiri ardına açıklarken, sigara tiryakilerini üzen yeni bir zam haberi daha geldi.

Sigaraya bir zam daha
0

Sigaraya zam üstüne zam. Üç büyük tütün şirketi fiyatlarına zam yapmıştı. Bu şirketlere bugün itibarıyla bir yenisi daha eklendi. Yeni fiyat listesine göre, birçok sigara markasında paket başına ciddi oranlarda artışlar söz konusu.

Tütün sektörü kaynaklarına göre, bu zamlar, hem üretim maliyetlerindeki artışlardan hem de ÖTV’deki güncellemelerden kaynaklanıyor. Uzmanlar, önümüzdeki dönemde de benzer zamların devam edebileceğini ve sigara fiyatlarının daha da yükselebileceğini belirtiyorlar.

Philip Morris, JTI, BAT ve TT grubundaki sigaralara gelen zammın ardından dün akşam saatlerinde ise Imperial Tobacco grubuna zam geldi. Haberi Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, X hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Zam sonrası Imperial Tobacco grubundaki en ucuz sigara 62 TL’ye yükselmiş oldu. En pahalı sigara ise 77 TL’ye çıktı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir