1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Sözleşmeli personele kadroyla ilgili Bakan Vedat Bilgin’den son dakika müjdesi!

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRODA SON DAKİKA! Sözleşmeli personele kadro konusu gündemdeki yerini korurken Bakan Vedat Bilgin’den önemli bir açıklama geldi. Bakan Bilgin müjdeyi sosyal medya hesabından duyurdu… AK Parti'den bir de EYT açıklaması geldi. Milyonların beklediği EYT'nin Meclis'e geleceği tarih de belli oldu.

Sözleşmeli personele kadroyla ilgili Bakan Vedat Bilgin’den son dakika müjdesi!
0

Sözleşmeli personelin kadroya alınasıyla ilgili mutlu son geldi çattı.  Yaklaşık 500 bin personeli yakından ilgilendiren sözleşmeliye kadro düzenlemesinde sona gelindi. Çalışmaları tamamlanan sözleşmeli personele kadro çalışmasıyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den son dakika açıklaması geldi.

Bakan Vedat Bilgin sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada Sıradaki Dosya: Kamuda Sözleşmelilere Kadro! Bugün Meclis’imizin gündeminde.” Mesajı paylaştı.

Sözleşmeliye kadroda süreç nasıl işleyecek?

Sözleşmeliye kadro yasasıyla ilgili sona gelini. Yaklaşık 500 bin sözleşmeli personelin kamuya geçişine yönelik hazırlanan kanun teklifi Meclis’e sunuldu. Yasanın çıkmasıyla birlikte binlerce sözleşmeli personel devlet kadrosuna geçiş yapacak. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 500 binden fazla sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Elitaş, 28 Kasım 2022’den önce işe başlayanların kadroya geçeceğini söyledi. Peki, sözleşmeliye kadro düzenlemesi Meclis’ten geçti mi, yasa ne zaman çıkacak ve şartlar neler? Sözleşmeli personel ne zaman kadroya geçecek? İşte detaylar…

Kimler kadroya geçecek

4C’den 4B’ye geçenler, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, vekil ebe, hemşire, aile sağlığı merkezi çalışanları gibi geniş bir alandaki sözleşmeli personel kadrolarına düzenleme yapılacak.Kullanılmayan izinlerini bir sonraki yıla aktarabilecek. Personelin ücretsiz izne ayrılma imkanları da bulunacak. Yurtdışında eğitim, yemek ücreti yardımından faydalanma haklarına kavuşacak. Sözleşmenin feshedilmesi halinde tazminat ödenmemesi durumu son bulacak. Sözleşmeli personel kadrolu personel ile aynı haklara sahip olcak.

“EYT haftaya Meclis’te”

Sözleşmeli personele kadro düzenlemesi bugün Meclis’e geldi. Milyonların beklediği bir diğer müjde ise Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi. EYT ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdeli haberi verdiği 28 Aralık 2022 gününden beri 2.5 milyon EYT’li düzenlemenin Meclis’e geleceği günü bekliyor. AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, katıldığı televizyon programında sözleşmeli personele kadro ile ilgili düzenlemenin bugün TBMM’ye geldiğini EYT’nin ise önümüzdeki hafta Meclis’e geleceğini açıkladı.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir