1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Staj ve çıraklık mağdurlarına müjde geldi! Bu hafta Meclis’te görüşülecek…  

EYT düzenlemesine dahil edilmeyen Staj ve Çıraklık mağdurlarına Meclis’ten müjdeli haber geldi. Bu hafta TBMM’de Staj ve Çıraklık mağdurlarına emeklilik yolu açılması ile ilgili görüşme yapılacağı açıklandı.

Staj ve çıraklık mağdurlarına müjde geldi! Bu hafta Meclis’te görüşülecek…  
0

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yıllardır sürdürdükleri mücadelede mutlu sona erdi. 28 Şubat’ta TBMM’de onaylanan EYT yasası 3 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girdi. Yaklaşık 2 milyon 250 bin EYT’li emeklilik hayaline kavuştu.

EYT’de stajyer ve çıraklık girişi 8 Eylül 1999 öncesi olan milyonlarca çalışan EYT kapsamına alınmayı bekliyordu ancak bu umutlar şimdilik gerçekleşmedi. Emeklilikte Sataj’a Tıkılanlar sosyal medyada örgütlenip dernekleşerek EYT kapsamına alınmaları için her platformda hükümet yetkilileri ve Meclis’e çağrı yapıyor.

Emekleri Yasalara Takılanlar Derneği (EYTADER) Başkanı Nalan Esmeray, staj mağdurları ve çıraklık mağdurlarına umudun bitmediğini işaret ederek TBMM’de seslerini duyurmak için bir dizi görüşmeler yapılacağı müjdesini verdi.

Staj mağdurları için Meclis’te görüşmeler yapılacak

EYTADER Başkanı Nalan Esmeray Staj ve Çıraklık mağdurlarına şu müjdeyi verdi: “Stajyer ve çıraklık mağduru arkadaşlarımız umutlarını kaybetmesinler. Biz umutluyuz. Yetkilileri ikna edeceğimize inanıyoruz. Karşıdan aldığımız dönüşler kulak arkası edilemeyecek dönüşler. Ankara’ya gidip Meclis’te milletvekilleri ile görüşmeler gerçekleştireceğiz. Staj mağduriyeti ile ilgili biz geride mağdur bırakmayacağız”

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir