1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Uzman isim açıkladı: O hesap düzeltilirse stajyerler EYT kapsamına alınır!

EYT'de gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasında. Bugün EYT konusunda açıklama beklenirken stajyerler de kendilerinin kapsama alınıp alınmayacağını araştırıyor. Peki Staj girişi sigorta başlangıcı sayılacak mı? Stajyerler EYT'li olacak mı? Mesles lisesi stajı sigorta başlangıcı sayılır mı? EYT ne zaman çıkacak? Uzman isimden son dakika açıklaması: O hesap düzeltilirse stajyerler EYT kapsamına alınır!

Uzman isim açıkladı: O hesap düzeltilirse stajyerler EYT kapsamına alınır!
0

EYT’de gözler bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamalarında olacak. Son kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT  düzenlemesinin yıl bitmeden son şeklini alacağını açıklamıştı. Bakan Bilgin de yine kabine toplantısı sonrası yıl sonuna kadar açıklamayı yapacaklarını ifade etmişti. Habertürk tv canlı yayınında Kübra Par Bakan Bilgin’den aldığı bilgiyi açıklamış ve Çarşamba günü (bugün) EYT konusunda yaş şartı olup olmayacağı ve son şeklinin açıklanacağını söylemişti.

EYT’lilerin içinde merakla açıklama bekeyen büyük bir kitle de staj mağdurları. 8 Eylül 1999 öncesi stajyer olarak SSK girişi yapılanlar EYT kasamı dışında tutuluyor. Ancak stajyerler kendilerinin de EYT kapsamına alınmasını istiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yatığı açıklamalarda stajyerlerin EYT kapsamı dışında tutulacağını açıklamıştı. Ancak SGK Uzman Özgür Erdursun stajyerlerin son bir umudunun daha olduğunu yapılan yanlış bir hesaplama nedeniyle stajyerlerin sayısının normalden fazla göründüğünü belirerek, “O hesap düzelirse stajyerleri de EYT kapsamına alırlar” dedi. Tv100 yayınında EYT ili ilgili son bilgileri paylaşan SGK Uzmanı Özgür Erdursun o hesaplamayı şöyle anlattı:

“O hesap düzelirse stajyerler EYT kapsamına alınır”

“Daha yeni 5 milyon rakamı yapıldı, stajyerler konusunda hükümetin yanlış bir hesaplaması var. Bu yanlış hesaplamayı düzelttikleri anda stajyerleri EYT’nin içine dahil edecekler. 8 eylül 1999 tarihe kadar bir kişinin staj başlangıcı varsa 8 eylül 1999 a kadar tüm kollara tabi primi yatırılmadıysa bu kişi staj mağduru. Stajyerler konusunu çok iyi biliyorum, ben de ticaret lisesinde okudum, ben de bir stajyerdim. Kendimden örnek veriyorum, biz 1999 tarihine kadar stajyerler olarak başlangıçtan sonra daha sonra tüm kollara tabi çalışan kişi mesela ben 1996 yılında sonradan çalışmaya başladım. Demek ki ben staj mağduru değilim, ben EYT’li oluyordu.”

Başlangıç ayrılmalı

Şuna bakıyorlar, staj kaydı bir bakıyorlar 500 bin kişi var. Biz bunu başlangıç kabul etsek, bunları EYT li yapsak sayı çok artacak. Diyorlar. Hesap böyle yapılmazdı, 8 Eylül 1999 tarihinde kadar girişi olan stajyerlerin sayısını çıkacak, bunların kaçı 8 Eylül 1999 tarihine kadar tüm kollara tabi başladı. Bunları elemeleri lazım”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir