1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Uzman isim EYT'liler için önemli detayı açıkladı: Vergi affıyla az para ödeyerek emekli olabilirler!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun EYT'lilerin vergi affından faydalanabileceğini açıkladı. Özgür Erdursun prim günü eksik olan EYT'lilerin vergi affından faydalanarak çok az bir ödemeyle nasıl emekli olabileceklerini anlattı...

Uzman isim EYT’liler için önemli detayı açıkladı: Vergi affıyla az para ödeyerek emekli olabilirler!
0

SGK uzmanı Özgür Erdursun milyonlarca EYT’liye Vergi Affı’ndan nasıl yararlanacaklarını anlattı. TV100 Canlı Yayınına katılan Özgür Erdursun şunları söyledi:

“Türkiye’de 17 Mayıs 1924’te bir vergi affı çıktı. Ondan sonra sürekli vergi afları gündeme geliyor. Vergi yapılandırması aslında ana para borç kalıyor. Faiz kalkıyor, halk arasında vergi affı olarak biliniyor. Şuanda vergi affı bekleyen çok kişi var. SGK’ya borucu olanlar ya da herhangi bir vergi borcu olanlar bu vergi affını bekliyor.”

EYT’lileri yakından ilgilendiriyor.

“Burada çok önemli kritik bir durum var. EYT’lileri çok yakından ilgilendiriyor. Milyonlarca kişi bu vergi yapılandırması sonrasında SGK yapılandırması sonrasında emeklilik hakkı kazanabilirler. Ya da da ceplerinden az para çıkarak emekli olabilecekler. SGK’da bu yapılandırmalar çıktığında Bağ-Kur’a borcu olanların da burada da vergi affı geldiğinde borçlarınızı silerler. Siz isterseniz paranızı ödemek isterseniz canlandırma yapıyorsunuz. Asgari ücretin bürütünün yüzde 34.5’una göre ödemenizi yapıyorsunuz.”

“150 bin borcu olan 40 bin Lira ödeyecek”

“150 bin TL mi ödemesi gerekiyor 35 bin TL 40 bin TL ödüyor. Baba oğula böyle bir indirim yapmaz. EYT’de üst üste gelince tam tarihi fırsat oldu. Emeklilik için prim gün sayısı eksik olan emekli olamaz. Günü eksik olanların günlerini tamamlama şansları var. Yapılandırma müracaatında bulundular. Ancak af yasası çıkar çıkmaz mevcut ellerinde bulunan borç bu af yetişirse o paraları değil 4’te birini ödeyerek prim günlerini tamamlayıp emekli olacaklar. İsteyenler boçlarını sildirip de emekli olabilecek. Vergi yapılandırmasını artık halk biliyor.”

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir