1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Yaş şartı hangi EYT’lileri kapsayacak? İşte gözden kaçan o detay!

EYT’de yaş şartı olacak mı? Uzman isim gözden kaçan detaya dikkat çekti; yaş şartı konulacak EYT’lileri açıkladı: “Yılbaşından önce başvursunlar”  

Yaş şartı hangi EYT’lileri kapsayacak? İşte gözden kaçan o detay!
0

EYT’de yaş şartı olacak mı? Uzman isim gözden kaçan detaya dikkat çekti; yaş şartı konulacak EYT’lileri açıkladı: “Yılbaşından önce başvursunlar”

Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) büyük çoğunluğunun aklında bugünlerde tek soru var; EYT’de yaş şartı olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den peş peşe gelen açıklamalar EYT’nin yeni yıldan önce TBMM’ye geleceği yönünde. Artık EYT’nin çıkacağı kesin gibi ancak yaş şartı söylentisi milyonlarca emekli adayının uykularını kaçırıyor. Peki EYT’de yaş sınırı olacak mı? Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun EYT’de yaş şartıyla ilgili son bilgileri açıkladı…

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun Tele1 Kanalında EYT’de yaş şartıyla ilgili son bilgileri paylaştı. Özgür Erdursun 8 Eylül 1999 öncesi SSK girişi olup 5000 prim gününü doldurup 25 yıl çalışmasını tamamlayanlara yaş şartı geleceğini düşünmediğini söyledi. Erdursun, eski yasada olduğu gibi 3600 prim gününü tamamlayanlara da EYT imkanı gelmesi gerektiğini söyledi. Erdursun, “Yaş şartı gelir ancak bu şart 3600 prim günü dolduran EYT’lileri bağlar…” dedi. İşte Özgür Erdursun’un açıklamaları:

Yaş sınırı geleceğini düşünmüyorum, olabilir hükümet yetkilileri ne karar vereceğini bilmiyoruz. EYT konusunda zaten konu yaş meselesi değil bir hak meselesi, EYT konusunu yıllardır konuşuyoruz ben bir yaş şartının geleceğini düşünmüyorum. Ancak iki türlü EYT’li var birincisi EYT’de yaş şartı olmadan SSK’dan 5000 günle emekliliği bekleyenler, ikincisi ise yaş şartı ile 3600 günle emekliliği yaş şartıyla bekleyenler.

EYT’li olup da 3600 prim günüyle yaşla emekli olma hakkı vardı. Yaş şartı yokken yaş şartı geldi. Beklenti 5000 günde yaş şartı olmaması, 3600 günde de kadınların eski yasa gibi kadınların 50 erkeklerin 55 yaşında emekli olması.

3600 prim gününde kadınlarda 50 yaş erkeklerde 55 olacak mı? İstenen 8 Eylül 1999 tarihi öncesi vatandaşlar hangi şartlarda emekli oluyorsa öyle olmalı.

Sayın Cumhurbaşkanı 26 Aralık’ta EYT’yi büyük ihtimalle açıklayacak. Bir an evvel açılama yapılmalı prim günü sayısı eksik olanlar müracaatta bulunmalı. Aksi halde yılbaşı sonrası asgari ücrete gelecek yaklaşık yüzde 50 zamla birlikte bu kişilerin prim borçlanması için ödeyecekleri ücretler de yüzde 50 artacak.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir