1. Anasayfa
  2. Magazin

İklim Tamkan şiddet iddiasında bulunmuştu… Fırat Tanış’dan dikkat çeken paylaşım!

Fırat Tanış hakkında psikolojik şiddet gördüğü iddiasında bulunan piyanist İklim Tamkan’ın iddiaları sosyal medya ve magazin gündemine bomba gibi düştü. İklim Tamkan şoke eden iddialarda bulunurken Fırat Tanış’ın sosyal medya hesabındaki paylaşımı dikkat çekti…

İklim Tamkan şiddet iddiasında bulunmuştu… Fırat Tanış’dan dikkat çeken paylaşım!
0

Fırat Tanış’ın eski sevgilisi piyanist İklim Tamkan ayrılık sonrası ünlü oyuncunun kendisine psikolojik şiddet uyguladığını iddia ederek şoke eden bir paylaşım yaptı.

İki yıl önce 8 yıllık evliliğini noktalayan Fırat Tanış, piyanist İklim Tamkan ile aşk yaşamaya başladı. Çift 2023 Eylül ayında ayrıldı ancak İklim Tamkan ayrılık sonrası eski sevgilisi Tanış’ın kendisini sürekli rahatsız ettiği iddialarında bulundu.  Tamkan’ın iddiaları ardından gözler Fırat Tanış’a çevrildi.

Piyanist İklim Tamkan, sosyal medya platformu X üzerinden bir süre önce ayrıldığı oyuncu Fırat Tanış hakkında bir açıklama yaptı. Tamkan, Tanış ile beraberliğini sonlandırdıktan sonra oyuncunun kendisini, ailesini ve yakınlarını “ağır psikolojik şiddet, tehdit ve ısrarlı takip sarmalına soktuğunu” belirtti.

Tanış hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığını ifade eden Tamkan’ın yayımladığı açıklaması şöyle:

“Eylül ayı sonunda beraberliğimi sonlandırdığım Nuri Fırat TANIŞ’ın ayrılık sonrasında beni, ailemi ve yakınlarımı içine çektiği süregelen ağır psikolojik şiddet, tehdit, ısrarlı takip sarmalına karşı uzaklaştırma kararı almış bulunuyorum.

Yaşadığım bu tecrübe benim için ‘yanlış bir seçimdi’ deyip geçemeyeceğim kadar yıpratıcı ve ürkütücü, sürreal bir hikayeye dönüşmüştür.

ŞİDDET SARMALI

Maruz kaldığım şiddet sarmalı bana, aileme ve yakın çevreme şu ana dek hiç karşılaşmadığımız, tanık olmadığımız tarifi ve tahmini mümkün olmayan hisler yaşatmış ve bizde derin yaralar açmıştır.

Daima her türlü canlıya sevgi ve saygıyla yaklaşmayı ilke edinmiş biri olarak böylesi bir durumda toplumsal, ahlaki ve vicdani sorumluluk taşıdığımın farkındayım. İnandığım değerler, öz saygım ve öngörülerim bu kişinin bir şiddet faili olduğu bilgisini hemcinslerimle ve kamuoyu ile paylaşma zorunluluğunu doğurdu. Bu şiddet zincirini kırmayı bir sorumluluk olarak görüyorum ve bu zincirin sessiz bir halkası olmayı reddediyorum.

TANIŞ HAKKINDA UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRDI

Uzaklaştırma kararının, gördüğüm şiddet sonrasında bozulan ruh ve beden sağlığıma tekrar kavuşma sürecinde önemli bir rol oynayacağına inanıyorum.

Şahsın beni maruz bırakmış olduğu eylemler kişilik haklarıma açıkça bir saldırıdır ve Türk Ceza Kanunu kapsamında birden fazla suçun konusunu oluşturabilecek niteliktedir. İçinde yaşadığımız toplumun her hücresine nüfuz etmiş erkek egemen zihniyetin davranış kalıplarına ve yargılarına boyun eğmeyi reddediyorum.

Yaşadığım bu korkunç sürecin bende yaratmış olduğu tahribatı tümüyle onarabilecek hiçbir merci olduğunu düşünmüyorum.  Özetle, bu eylem epeydir gölgede kalmış bir gerçeğin günyüzüne çıkarılmasından ibarettir.-

Maruz kaldığım psikolojik şiddet, tehdit ve ısrarlı takip sarmalı fail tarafından sonlandırılmadığı takdirde eken biçecektir, eden bulacaktır. Çünkü hiç korkmuyorum.”

FIRAT TANIŞ’IN PAYLAŞIMLARI DİKKAT ÇEKTİ

İklim Tamkan’ın psikolojik şiddet gördüğü yönündeki açıklamaların ardından gözler Fırat Tanış’a çevrildi. Fırat Tanış, İklim Tamkan’ın iddialarına henüz bir yanıt vermedi. Ancak Tanış’ın sosyal medya hesabı Instagram’dan yaptığı paylaşımlar dikkat çekti. Tanış ilginç bir fotoğrafının üzerine ‘kendimi olumluyorum’ notu düştü.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir