1. Anasayfa
  2. Sağlık

Bebeklikten tablet ve tv izleyen çocukların akademik geleceğinde büyük tehlike!

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre çocukların bebek yaşlardan itibaren tablet ve TV izlemesi akademik başarılarını ve ileriki yaşlarda duygusal sağlıklarını bozuyor olabilir!

Bebeklikten tablet ve tv izleyen çocukların akademik geleceğinde büyük tehlike!
0

JAMA Pediatrics dergisinde yayınlanan araştırmaya göre araştırmacılar, bebeklik döneminde artan ekran süresinin, çocuk 9 yaşına geldiğinde zeka ve duygusal yönünden yürütücü işlevlerinde zayıflama ihtimalini doğurdu. Araştırmaya göre bu yürütücü işlev becerileri, duygusal düzenleme, öğrenme, akademik başarı ve zihinsel sağlık gibi üst düzey biliş için çok önemli. CNN’de yer alan habere göre çalışma, hamileliğin ilk üç aylık döneminde tüm sosyoekonomik geçmişlerden gelen kadınları araştıran Growing Up in Singapore Towards For Healthy Outcomes veya GUSTO’nun verilerine baktı. Örneklem, beyindeki bilişsel işlevlerin nöral yollarına bakmak için kullanılan elektroensefalografi (EEG) taramaları yapılan 1, 18 aylık ve 9 yaşındaki 437 çocuktan oluştu. Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Erika Chiappini, küçük çocukların tabletlerden ve televizyonlardan öğrenmekte zorlandıklarını söyledi.

Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Erika Chiappini, küçük çocukların tabletlerden ve televizyonlardan öğrenmekte zorlandıklarını söyledi. Ebeveynler, her çocuğun ekran süresini bildirdi ve araştırmacılar, araştırmaya göre bebeklik dönemindeki ekran süresi ile 9 yaşındaki dikkat ve yürütme işlevi arasında bir ilişki olduğunu buldu. Bununla birlikte, çalışma, ekran süresinin yürütme işlevindeki bozukluklara neden olup olmadığını veya çocuğun çevresinde onları hem daha fazla ekran süresine hem de daha zayıf yürütme işlevine yatkın hale getiren başka faktörlerin olup olmadığını belirlemek için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtti.

AAP’ye göre, bebeklik gibi öğrenmeyle dolu bir dönemde, ekran kullanımıyla ilgili en büyük sorunlardan biri, küçük çocukların onlardan pek bir şey öğrenememesidir. Harrison, “Yetişkin etkileşimi, modelleme ve öğretiminin yerini hiçbir şey tutamaz” dedi.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir