1. Anasayfa
  2. Yaşam

Down Sendromu olimpiyatları başlıyor

Down Sendromlu sporcuların olimpiyatları olarak adlandırılan Trisome Oyunları, Türkiye’nin ev sahipliğinde başladı. Tüm dünyadan 33 ülkeden yaklaşık 800 Down sendromlu sporcunun katılacağı oyunlar, bir hafta boyunca Antalya’da gerçekleştirilecek.

Down Sendromu olimpiyatları başlıyor
0

Bu yıl ikincisi Türkiye’de gerçekleştirilecek olan Trisome Oyunları (Trisome Games) bugün başladı. Antalya’da yapılacak yarışlara 33 ülkeden 8 branşta toplam 786 Down Sendromlu sporcu katılacak.

İlki 2018 yılında İtalya’da gerçekleştirilen Trisome Oyunları’nın ikincisi 2020 yılında planlanıyordu. Ancak pandemi nedeniyle ertelenen yarışlar 19-26 Mart tarihleri arasında Antalya’da başlıyor. 2024 Trisome Oyunları’na Türkiye’nin yanı sıra Amerika, Arnavutluk, Arjantin, Avusturalya, Azerbaycan, Brezilya, Bulgaristan, Hırvatistan, Çekya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika Cumhuriyeti, Hong Kong, İngiltere, İrlanda, İspanya, İtalya, Japonya, Kolombiya, Litvanya, Macaristan, Makao, Meksika, Mısır, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya, Slovenya ve Venezuela yer alacak.

Atletizm, jimnastik, basketbol, futsal, judo, masa tenisi, yüzme ve tenis alanlarında yapılacak yarışlara Türkiye’den 86 Down sendromlu sporcu ve 50 antrenör katılıyor. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) Başkanı Birol Aydın ülkemizi temsil eden sporcuların madalya ve rekorlarla yarışları tamamlayacaklarını inandığını kaydetti.

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’ne de denk gelecek yarışlar  26 Mart 2024 günü sona erecek. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) tarafından yayınlanan program listesi ise şöyle:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir